Arbejde hjemmefra eller ej

Arbejde hjemmefra eller ej

Når man har sig et lækkert kontor i dag, vil man som chef rigtig gerne gøre en masse for sine medarbejdere og for at skabe det bedst mulige arbejdsrum.

Men mange har det også med meget hellere at ville arbejde hjemmefra, hvor der i pauserne kan tages af nogle huslige pligter også og det handler om som chef at holde tungen lige i munden hvis man skal håndtere dette på den rigtige måde.

For man kan få rigtig meget ud af at lade den ansatte arbejde derhjemme en gang i mellem – måske en fast dag om ugen, men det skal heller ikke blive for meget.

Prøv at tage et kig på www.ansaettelseskontrakt.dk, hvor du kan se hvordan du nemt kan skrive reglerne i dit firma ind i ansættelseskontrakten, så det hele er på plads.

Når den ansatte arbejder hjemme, så vil vedkommende møde mere veludhvilet på arbejde dagen efter, da han eller hun så har haft en noget roligere dag. Samtidig slipper du for at skulle finde afløser og rykke rundt når barnet er sygt eller noget andet – så arbejder medarbejderen bare hjemmefra den dag.

Men man må også indrømme at indsatsen ikke altid er på det højeste derhjemme og alle de ideer og møder der opstår spontant på kontoret går man glip af. Det er noget nemmere at diskutere på kontoret og få problemer løst og derfor bør du også gøre meget for at skabe det bedst mulige kontorlandskab.

Hav en god kantineordning, lav en god opdeling af arbejdspladserne og byg nogle fornuftige mødelokaler. Så vil du også hurtigt se hvordan de ansatte er glade for at komme på arbejde og kun arbejder hjemmefra på dage hvor det er absolut nødvendigt.

Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er en dårlig ting at medarbejdere arbejder hjemmefra. Det kræver bare at det er de rigtige medarbejdere som kan finde ud af at håndtere det.

Desværre viser undersøgelser at rigtig mange ikke er særlig produktive når de arbejder hjemmefra. De vil meget hellere lave private ting og får derfor ofte kun arbejdet få timer med det der egentlig var tiltænkt og det som de får deres løn for.

Nogle få er til gengæld super produktive og dem skal man naturligvis give frie tøjler.