selective focus photography of person's hand

Behandling af ædelsten

Behandling af ædelsten

Når du køber din næste ædelsten være sikker på at spørge, om ædelsten har haft nogen behandlinger, da dette kan påvirke værdien og holdbarheden af ædelsten. En god guldsmed vil automatisk lave denne beskrivelse som en del af salget. Hvis du køber en ædelsten af høj værdi, såsom rubin, smaragd eller en safir, så sørg for at den har et certifikat fra et laboratorium, der har det dyre udstyr der kræves for at være i stand til at opdage nogle af disse behandling. De fleste guldsmede og gemologister har udstyr, der kan afsløre visse niveauer af overfladebehandling, men det er kun i laboratoriet udstyrets klassificeringsmetode i selskaber såsom store institutter, der kan registrere alle de behandlinger til rådighed.

Behandlinger

Der er 10 store perle behandlinger, der kræver offentliggørelse fra sælger til køber. Blegning, huludfyldning, farveløs imprægnering, farvning, stykkefyldning, varmebehandling, bestråling, sukker & røg behandling, overflade diffusion, overflademodifikationer. Hulrumsfyldning er en type behandling, der henviser til de smykkesten, der har defekter på overfladen, og disse hulrum og overflader når et brud, der skal reducere forekomsten og værdien af ædelstenen. For at øge værdien af disse ufuldkommenheder bliver den fyldt med forskellige harpikser, plast eller glas, som forbedrer udseende og øger ædelsten vægt. På grund af de forskellige reflekterende indeks af fyldmaterialet er det mest eksperter, der kan detektere fyldstoffer.

Farveskift bruges til at forbedre farven på ædelstene, såsom kulturperler og turkiser. Disse sten har én ting til fælles: de er begge porøse, hvilket tillader farvestoffet at nå lige under overfladen. For at hjælpe med at få farvestoffet trænge er nogle sten opvarmet og afkøles derefter hurtigt ved bratkøling i vand, bevirker dette minutter overfladerevner, hvori farvestoffet vil strømme. Jo mere farve en ædelsten har, jo mere tiltrækkende er det for forbrugerne. Varmebehandling er den mest almindelige blandt behandlinger og er udbredt på blandt andet safir og rubiner for at forbedre farven af ædelstenen. Varme kan også anvendes til at fjerne interne pletter eller farve centre at forbedre smykkesten farveensartethed.

Overflade behandling kan anvendes til mange forskellige materialer, hvor man får genskabt den flotte overflade og hjælper materialet på vej til at fremstå flot og giver den sidste skud til produktet.