Bliv klogere på Dubai

Bliv klogere på Dubai

Hvis du er på vej til Dubai, så har du sikkert fundet ud af, hvordan du kommer dertil, hvor skal bo – og måske også hvad du skal opleve.

Men har du også styr på de mere konkrete fakta som beliggenhed, valuta, sikkerhed osv. Ellers kan du læse med her og blive lidt klogere på Dubai.

Beliggenhed

Dubai ligger sydøst for Den Persiske Golf i det område, der bliver kaldt Den Arabiske Halvø. Mange mennesker tror fejlagtigt, at Dubai er et land. Men det er ikke tilfældet.

Dubai er et såkaldt emirat, og sammen med seks andre emirater, udgør de landet De Forenede Arabiske Emirater. De nærmeste naboer er Saudi-Arabien (der er meget lukket) og Oman, der helt sikkert også er et besøg værd. Det kan gøres i lejet bil, med fly eller på et krydstogt.

Valuta

Valutaen i Dubai hedder dirham, og den følger den amerikanske dollars. Det betyder også, at der er gode kup at gøre i Dubai nu, hvor dollarkursen er lav.

Men ellers er Dubai ikke et specielt billigt land. Du kan leve meget luksuriøst på de fineste hoteller og spise på de bedste restauranter. Men det kan også gøres mere beskedent, og så behøver en ferie ikke koste en formue.

Kreditkort kan i øvrigt bruges overalt – både som betalingsmiddel og som hævekort i automaterne.

Sikkerhed

Måske frygter du terror i Dubai. Men selvom regionen i sin helhed er noget usikker, så er der ikke den store risiko i Dubai – i hvert fald ikke større risiko end i f.eks. London eller New York. Så naturligvis skal du være opmærksom, men det er ikke noget, som du behøver at være urolig for.

Faktisk skal du nok have større opmærksomhed på trafikken, da der bliver kørt stærkt i Dubai – og ikke altid specielt godt. Så hvis du skal krydse vejen, bør du se dig godt for. Og lejer du bil, skal du også være påpasselig – og ikke nødvendigvis altid stå på din trafikalle rettidigheder.

Alkohol

Alkohol og ferie hører ofte sammen – men ikke i Dubai. Her kan du kun købe alkohol i nogle enkelte restauranter og barer. De fleste steder er alkoholfri.

I stedet kan du købe det i tax free shoppen, inden du forlader lufthavnen.