En vild cykeltrafik

En vild cykeltrafik

Min søster skal snart have barn nr. 2, det glæder vi os rigtig meget til. Hende og hendes mand, cykler utrolig meget rundt. Det er billigst og nemmest når man bor inden i byen. Offentlige transportmidler eller en bil kan slet ikke betale sig når man bor utrolig centralt. Derfor har min søster ønsket sig en barnestol i barselsgave. Sådan så de kan cykle rundt i byen med begge børn, når nr. 2 bliver lidt større. For min lille nevø er ikke stor nok til endnu selv at få en cykel og cykle rundt på. Plus at min søster gerne vil have de cykler ham rundt så længe som muligt. For det første fordi det går meget stærkere, for det andet, så er trafikken en smule hård i indre by når man er 5 år gammel. For den sags skyld, synes jeg selv nogen gange det er den rene krigszone. Dengang jeg flyttede ind til storbyen, ude fra det lille gamle rolig land jeg kommer fra. Det var noget af en omvæltning. Jeg er vant til cykle, men herinde cykler folk absolut ikke efter de færdselsregler jeg lærte i folkeskolen. De cykler efter deres egne regler, der er fuld knald på. De er i flere hundredevis. Man skal passe på derude. Jeg var ude og cykle en enkel tur i eftermiddags trafikken. Jeg kørte direkte ned og købte mig en cykelhjelm. For jeg følte mig en smule utryg og presset. Nu har jeg boet i byen i en del år. Jeg har lært folk kører som gale, og er blevet bedre til at håndtere vilde cykellister. Men jeg har dog stadig altid min cykelhjelm på hovedet. Jeg har også lært at billisterne og busserne også kører efter deres egne regler til tider. Jeg vil trods alt gerne blive lidt mere end 30 år gammel. Jeg har altid tænkt jeg gerne ville have børn i byen og gøre som min søster. Det er da også min første plan. Men jeg er helt enige med hende, jo længere tid der gør før de små lærer at cykle ude i trafikken, det gør ingen skade.