people hands reaching out

Er smykker til børn en god ide?

Før i tiden var det vist mest voksende der gik med smykker, men sådan er det ikke længere. I dag er det stort set alle der går med smykker. Både børn og voksne er glade for at tune deres udseende, så de vækker opmærksomhed og falder i snak med folk omkring dem.

Det kan derfor ikke overraske nogen, at der findes masser af smykker der er lavet specielt til børn. Det gælder både ringe og armbånd, men også mere specielle ting som fx. øreringe til børn.

Smykker til børn og voksne

Faktisk er det næsten ligesom man kan få alle de samme slags smykker til både børn og voksne.

Og det skal ikke undre mig, hvis man også kan få nogle seriøst dyre smykker til børn. For hvis man kan få diamanthalsbånd til hunde hvorfor skulle man så ikke også kunne få det til børn?

Er smykker til børn en god ide?

Spørgsmålet er dog om det er særligt smart for børn at slæbe rundt på familieformuen på den måde. Det kan jo godt være at de bytter tingene væk på legepladsen – og ve det barn der kommer hjem med et par plastikdimser som det har byttet sig til vha. en diamanthalskæde til halvanden million…

Hvorfor ikke?

Der er godtnok nogen der mener det er en dårlig ide at lade børn få nogle flotte øreringe, men hvorfor egentlig det? Hvad er der galt med at de får lidt udsmykning på?

Vi voksne er jo glade for at udsmykke os selv, så det kan næppe undre nogen af os at børn også er det. Når alt kommer til alt, så er børn jo netop produkter af hvordan vi selv er.

Jeg synes derfor man skal lade børn vælge at få øreringe hvis de har lyst til det. Hvis bare de er fyldt 6 år, så tror jeg ikke der er noget galt i det.

Men jeg synes derimod ikke det er nogen god ide at lade babyer få øreringe i. Det er de for små til.

Børn bør ikke få smykker før de er store nok til selv at træffe valget. Og det er de altså først når de når op i 5-6 års alderen.