Forretningerne tjener penge på et rentefrit lån

Det lyder for mange mennesker at man kan få et rentefrit lån. For hvordan kan det lade sig gøre og hvordan kan det løbe rundt for nogen at tilbyde et lån uden renter. Først og fremmest lad os slå det fast. Alle tjener stadigvæk penge på at du får et lån selvom det er rentefrit. For desværre er intet i verden gratis.

Det er typisk elektronik forretninger og forretninger med dyre høj avance varer som tilbyder deres kunder at de kan låne penge rentefrit typisk i 12-24 måneder. De gør det hverken for at hjælpe dig eller for at være flinke. De gør det for at få dig til at købe. Og det virker. Det man glemmer er bare at de varer man køber som regel ikke er på tilbud den uge hvor der bliver tilbudt rentefri kredit, så det man betaler ekstra for varerne er som regel det man sparer ved at have få et rentefrit lån. Læs mere her om hvordan forretningen også tjener penge på det.

Ingen tilbud

Som før nævnt er varerne som regel ikke på tilbud den uge hvor der er rentefri kredit. Derfor tjener forretningerne en smule mere på varerne end de ellers ville have gjort. Desuden er det slet ikke forretningen der udbyder lånet men en samarbejdspartner som så oftest kræver voldsomme gebyrer ved for sent betaling. På denne måde tjener de også penge på dig skulle dit lån komme i forfald.

Dernæst modtager lånudbyderen ofte et honorar for forretningen. Dette varierer med lånestørrelsen men ligger typisk i omegnen 500-1200 kroner. Sammenligner man dette med den øgede avance på ikke tilbudsvarerne bliver det pludseligt en god forretning at tilbyde sine kunder rentefrit lån.

Ikke sagt at det ikke kan være en god idé at stifte disse lån. Men vælger du at gøre hold nøje øje med de varer du vil købe og sørg for du ikke betaler en for dyr pris for dem samtidig med du skal huske at betale dit lån af til tiden for at undgå dyre ubehagelige overraskelser med hensyn til gebyrer. Overholder du disse råd kan det godt betale sig at have et rentefrit lån. 

Forretningerne tjener penge på et rentefrit lån