Hold stilen ved pejsen

Hold stilen ved pejsen

Der findes ikke noget mere hyggeligt end at have en pejs i stuen som både kan varme lidt ekstra op og som kan stå og skabe stemning til rummet. Det giver den der vigtige følelse af at kunne føle sig hjemme. Men en pejs er også et møbel der skal passe ind i rummet.

Enten er den stilren, romantisk eller lidt anderledes for at skabe et andet look. Dertil hører også tilbehøret og derfor spiller det skam også en rolle hvilket pejsesæt du vælger at købe til. Du kender det som sættet der indeholder ildrager, kost, skovl og nogle gange også mere, og som sidder i et stativ ved siden af pejsen.

Sådan et kan nemlig fås i mange forskellige varianter og prisklasser og du skal så beslutte om du vil holde en bestemt stil, tage det klassiske og enkle valg eller ligefrem bryde mønstret for at skabe noget kontrast. Et godt sted at starte er i byggemarkederne og det er også her du finder de billigste priser. Du kan for eksempel i Silvan få et godt og enkelt sæt til kun 199 kroner.

Dette pejsesæt hedder Aduro og indeholder det det skal i et enkelt design. Samme sted kan du også få et mere romantisk sæt til kun 159 kroner, hvilket nok er det billigste du finder. Synes du ikke lige det er sagen det du kan finde i det lokale byggemarked, så kan du prøve at lede på nettet, hvor der altid er gode tilbud og et stort udvalg. D

u kan for eksempel tjekke ildstedet.dk, hvor de har en flot rund variant til 449 kroner. Dette gør også at du kan gemme de snavsede redskaber væk og du dermed altid har et flot pejsesæt stående.

<h2>Husk at matche brændeovnen</h2>
Som en afsluttende bemærkning vil jeg blot minde dig om, at sættet gerne skal matche din brændeovn eller kamin. Jeg har selv været ude og købe et sæt der så super flot ud i butikken og jeg glædede mig til at få det sat op derhjemme. Men da det så stod ved siden af så det helt forkert ud. Farverne og stilen matchede slet ikke og jeg endte med at give det væk som gave til en anden i familien. Så jeg måtte ud og købe et der passede bedre i stilen.

Det er ikke sikkert at du lige har nogen du kan give det i gave til, så det kan bedre betale sig at tænke sig grundigt om og evt. få hjælp af andre så flere øjne har sagt ok for det.