Hurtigt internet

Hurtigt internet

Tænk at man næsten ikke kan vente på at der skal komme en mand og grave ens have op. Det er sådan jeg har det lige nu hvor jeg går og venter på installation af noget rigtigt bredbånd. Det er se.dk som har fået til opgave at levere fiberbredbånd til mig og det kan kun gå for langsomt med at få det etableret. Jeg har ventet et pænt stykke tid på at det blev vores område som kunne få fibernet, så når det endelig er vores tur så bliver jeg pludselig lidt utålmodig.

Nye muligheder

Nogle synes sikkert at det er voldsomt at få lagt fibernet ind, men jeg mener at det er fremtiden og kan bestemt godt finde på noget at bruge den ekstra hastighed til. For det første så vil vi slippe for den irriterende grænse der er på vores nuværende forbindelse hvor vi kun må hente et vist antal gigabytes pr. måned. Den grænse har hidtil ødelagt muligheden for mit næste projekt. Det næste der skal gøres er nemlig at jeg vil have taget en online backup af vores data for at have en backup som fysisk ligger et andet sted en hjemme.

De data som jeg skal have taget backup af er primært alle vores billeder og dem er der mange af. Når man som jeg har foto som en hobby og på ingen tid lige tager 10 gigabytes billeder i JPG og RAW så kræver det altså en solid forbindelse før en online backup er praktisk anvendelig. Det er jo heller ikke fedt hvis det tager timer hver gang der skal tilføjes noget til vores backup.

Udover det så skal vi sikkert også prøve streaming af tv. Vores nuværende forbindelse kan slet ikke trække streaming af video i en ordentlig kvalitet, det vil sige HD-video med en anstændig bitrate. Det er en opgave for fibernettet fra se.dk. Det er faktisk så hurtigt at vi kan streame flere kanaler på én gang og samtidig surfe på nettet fra flere af vores computere. Det er sådan internettet skal være, stabilt og uden begrænsninger.

Så mangler vi bare lige manden med skovlen og en rulle fibernet.