Huset trængte

Dengang jeg købte mit hus var der rigtigt mange ting der skulle gøres og ting jeg skulle have styr på. Jeg måtte tage een ting af gangen. Dels var det første gang jeg var boligejer, dels havde jeg ikke vildt mange penge at gøre godt med.

Det mest vigtige for mig lige inden jeg flyttede ind, var at få malet hele huset. Det frisker bare de hele op med en gang lys maling. Selvom jeg var helt selv om jobbet, så gik det fint, der var jo ingen møbler der skulle flyttes eller malerier der skulle pilles ned af væggene. 

En fin dag i auguat flyttede jeg og mine to katte så ind i det nye hjem. De første nætter var lidt underlige; men rutinerne kommer jo hurtigt, og snart var både dyrene og jeg helt fortrolige med huset og dets lyde.

Da vinteren kom var den streng

Vinteren var meget streng det første år jeg havde mit hus. Der var koldt og blæsende, og minusgraderne var to cifrede. Jeg skruede helt op for varmen; men jeg syntes ikke rigtig det hjalp, jeg gik rundt med frakke og ekstra tykke sokker når jeg var hjemme.

Så fik jeg fat i en miljøtekniker, han checkede mit hus igennem og fik lavet en tilstandsrapport, det viste sig at der næsten ikke var nogen isolering at finde i huset. Jeg trængte i den grad til hulmursisolering.

Der var ikke så meget andet at gøre det år, vinteren gik på hæld, og der var faldet en masse sne sidst på vinteren, men i det mindste holdet sneen på varmen fra radiatorerne.

Da foråret kom, gik jeg ind på byggestart.dk for at indhente 3 tilbud på hulmursisolering. Det betød jo noget med pris, og arbejdet skulle også være færdigt inden næste vinter.

I løbet af et par dage havde jeg tre fine tilbud i min indbakke og jeg studere dem grundigt, hvorefter jeg kunne tage den bedste beslutning, og fik valgt en rigtig god tømrermester til min opgave. Jeg skal helt sikkert ikke gå igennem en sådan vinter uden isolering igen. Isoleringen viste sig at være det allerførste jeg skulle have lavet, det var ikke hvad jeg havde planlagt; men det var det jeg skulle.

Huset trængte