Når du flytter hjemmefra

Det er et stort skridt at flytte hjemmefra. jeg kan stadig huske da jeg gjorde det, i en alder af 17. Jeg kunne ikke finde ud af særlig meget, men jeg troede at jeg kunne finde ud af alt. De mest basale ting som for eksempel at vaske tøj, handle ind, gøre rent og at lave et budget der gjorde at der stadig var noget at spise efter den tiende i måneden, var en by i Rusland for mig. Jeg havde skudt alle pengene af i løbet af månedens første uge, i rigtig mange uger i træk, inden jeg ligesom fik styr på det. Jeg nåede sågar at få lukket for både el, vand og gas på samme tid, en enkelt gang. Men så begyndte jeg at følge et vildt kedeligt råd, som jeg fik af min bankrådgiver og af min mor på samme tid; når det bliver den første i måneden, skal du tage dine penge og dele dem med de uger der er i måneden, efter at du har betalt dine faste udgifter til bredbånd, tv, telefoni og så videre. Så er du sikker på at du aldrig løber tør for penge og altid har mad i køleskabet. Det lød umiddelbart som det mest kedelige råd jeg nogensinde havde fået, og jeg nægtede konsekvent at følge det. Indtil jeg blev rigtig sulten. Jeg levede på et tidspunkt i fjorten dage af en pose havregryn, to poser pasta og tre dåser flåede tomater, som jeg strakte ved at dele hver dåse i tre, i fjorten dage. jeg begyndte at tabe mig og at blive svimmel med jævne mellemrum. Det var ligesom der at det gik op for mig, at man nogle gange skal lytte til dem, der ved hvad de taler om. Jeg vil gerne give dig det samme gode råd, specielt hvis du har planer om at være kreativ eller lave noget i dit liv som gør at du ikke har en sikker eller særlig stor indkomst. Hvis ikke folk levede efter det her råd, ville der nok ikke være særlig mange kunstnere, iværksættere eller danske forfattere derude. De ville simpelthen være døde af sult!

Når du flytter hjemmefraNår du flytter hjemmefra