white pearl necklace on gray textile

Forskellen mellem ædelsten og halvædelsten

I mange år har halvædelsten og ædelstene altid blevet brugt af både mænd og kvinder. Svarende til de moderne tidsalder smykker, er at en masse mennesker slider i dag, de mest dominerende træk af stykker er normalt smukke, attraktive og farverige sten, der anvendes som metalliske dekorationer og ornamentik.

Disse sten, der bruges til skabelsen af ​​forskellige fine smykker er dybest set delt i to typer: de halvædelsten og ædelsten.

Disse er meget brugt som smykker, pga. deres store værdi og deres elegance, men selvom deres kunstneriske fortjenester er generelt subjektive, ville værdierne af disse to type sten være afhængig af deres kvalitet og sjældenhed.

En masse mennesker, der er på markedet for smykker, og som der har disse former for sten, såsom almindelige forbruger og samlere, normalt ville foretrække den sjældne sten frem for  den smukke sten.

Disse halvædelsten og ædelstene er de væsentlige sten eller mineraler,  som der bliver taget fra under jorden og derefter forstærket af håndværkere gennem processen med slibning og polering. Den fineste og sjældneste af disse sten og mineraler,  viser sig at være perler eller semi-ædle og halvædelsten.

For ædelsten, ville de mest værdifulde være smaragder, rubiner, safirer og selvfølgelig, diamanter. Perler er også nogle gange betragtet som ædelstene. Men de er faktisk ikke sten, men den er stadig kendt for sin skønhed, elegance og værdi. Perler kan tit blive fortrukket som en ædelsten, da den er ligeså smuk og kan minde om en.

Værdifuld halvædelsten

De mest værdifulde halvædelstene ville være ametyst, turkis, lapis-lazuli, akvamarin, topas, peridot, månesten, turmalin, opal, zircon, chrysoberyl og alexandrite. Nogle andre halvædelsten, der ikke er så værdifulde, men stadig på en måde er værdifulde  ville man omfatte jade, granat, krysopras, agat, Azurite, blodjaspis, koral, malakit, karneol og en masse andre, da de stadig ser ligeså smukke og unikke ud. Der findes mange forskellige halvædelsten eller smykkesten eller stenperler som de også kaldes rundt omkring. De er alle smukke på sin egen måde, og giver et unikt præg på det smykke de bliver en del af. Derfor er de også populære for dem som laver smykker selv, da det giver et unikt præg til smykket.