Sådan kommer man videre med et generationsskift

Når et seniorfamiliemedlem er imod ændringer – ikke ønsker at træde ned og uvillig til at erkende, at deres tid er kommet til at træde til side – og kommende generation af ​​erhvervslivets behov for at bede dem om at blive deres mentor i stedet. Færdig med kærlighed og påskønnelse for hvem de er, og hvad de bringer til bordet, kan den ældre generation blive hjulpet til at lære og se, hvordan deres liv kan blive beriget med andre muligheder. Generationsskifte virksomhed er svært, fordi personlige familieting skal holdes ude af arbejdspladsen. Dette tip er det bedste, fordi det kan være det sværeste end det rent faktisk er at gøre!

Vi er alle mennesker. Men, hvis der tillades en uenighed ved en familie middag kan i væsentlig grad påvirke kommunikationen og effektiviteten på arbejdspladsen. Som følge heraf kan virksomheden komme til at lide, samtidig med at deres egen produktivitet kommer til at lide, og i sidste ende vil produktiviteten fra ​​deres hold lide også! Der er allerede nok indflydelse på virksomheden fra ydre omstændigheder. Man må ikke bringe nogen andre i døren med dem. Det kan i alle tilfælde ved familie-virksomheder betale sig at have en ekstern konsulent, der kan vejlede og hjælpe i situationer, hvor det kan være knebent eller ømt at tale om noget virksomheds-relateret. Det kan hjælpe at have en udefra, der kan vurdere tingene objektivt, og det vil være med til at skabe gnidningsfrie processer for både familien og firmaet. Der findes mange business-mæglere, der kan give et ærligt og kritisk overblik at forskellige situationer.

Der sker flere generationsskifte sted i Danmark hvert år, hvor sønnen eller datteren overtager faderens virksomhed pga. alderdom. I den situation er der mange ting som skal arbejdes igennem for at få overført virksomheden på den rigtige måde. For en virksomhed skal overgives på det rigtige måde for at give de bedste betingelser for den nye leder. Der skal tænkes på at lave en overtagelsesperiode, for den nye leder køres ind i virksomheden og bliver stille og rolig kørt ind i virksomhedens processer og ledelsen. så det er godt at søge rådgivning hos en virksomhedsrådgiver med speciale i generationsskifte.