støvsuger test

En støvsuger er ikke bare en støvsuger. Der er selvfølgelig forskel på priser, kvalitet og farveudvalg. Find den der passer allerbedst til dig og dine rengørings behov. 

Personligt bruger jeg meget at surfe på nettet efter især test – internationale og lokale. Det er meget lærerigt, for spørger man producenten så har de jo allesammen lavet den bedste. Så testene giver uvurderlig viden uanset om jeg skal købe en salatslynge til 40 kr eller en mobiltelefon til 4000 kr.

Og hvad er det testene kan; Jamen, først og fremmest skal jeg sikre mig at jeg får det jeg er lovet (papir er jo som bekendt taknemmeligt). Dernæst kan jeg finde ud af i ro og fred om produktet matcher mine behov. Er det for eksempel nødvendigt at anskaffe sig ALT ekstraudstyr til en given ting – eller er det bare at smide penge ud af vinduet hvis jeg på forhånd allerede ved at jeg aldrig for brugt det.

Den største udfordring er så at vide hvilken test man skal tro på – for selv når de er uvildige er det langt fra altid at produkterne får samme karakterer hos de forskellige  testpaneler. Et tænkt, og opdigtet eksempel:

støvsuger test

En støvsuger af mærket Electrolux testes hos hhv. DR Kontant og Politiken. DR Kontant giver dem 4 ud af 5 stjerner – fremragende sugestyrke, nem betjening og lydsvag. Politiken derimod giver 2 ud af 6 hjerter – fordi panelet synes den larmer, har kedelige farver og er for dyr. Hvordan kan det gå til? På nettet – ligesom mange andre steder i livet skal man huske at forholde sig kritisk til sin kilde.

Hvad er deres sammenligningsgrundlag, hvad ligger de forskellige vægt på – og har de evt. en agenda med det de siger. Jamen, betyder det så at man overhovedet ikke kan regne med de såkaldte uvildige tests alligevel? Både ja og nej. Nej, fordi du aldrig kan lade andres mening være din egen uden selv at have dannet dig et indtryk – og ja, fordi hvis noget har fået top karakter for eet eller andet i een eller anden test, ja så er den som de siger på jysk, nok slet ikke så ringe endda.

 

 

 

støvsuger test