10 tips til at købe det rigtige arbejdstøj

Arbejdstøj betyder forskellige ting for forskellige mennesker. Hvis du arbejder på et kontor, kan du bære et jakkesæt, men det er måske ikke korrekt, hvis du arbejder udenfor.

Hvis du leder efter arbejdstøj, er der her 10 tip, der hjælper dig med at få det rigtige.

1. Tilpas tøjet til din branche

Sørg for, at det arbejdstøj, du overvejer, er passende for den branche, du befinder dig i. Hvis du prøver at imponere dem i den finansielle sektor, er det sandsynligvis ikke passende at dukke op i jeans og en T-shirt. At møde op til et murerarbejde på en byggeplads i jakkesæt og slips er heller ikke rigtigt.

2. Hav ikke for slidt tøj

Dit arbejdstøj skal være smart – der er ingen undskyldning for slidt tøj, især hvis du prøver at give et godt indtryk. Hvorfor ikke have flere par arbejdsbukser eller arbejdsskjorter og udskifte dem regelmæssigt, hvis det begynder at se gammelt og træt ud?

3. Sørg for den passende bevægelsesfrihed

Dit arbejdstøj bliver nødt til at give dig mulighed for at udføre dit job. Der er ingen mening med at se smart og præsentabel ud, hvis du ikke kan bevæge dine arme, da din skjorte er for stram, eller hvis dine bukser ikke er op til dig, der knæler ned hele dagen, der passer tæpper eller installerer kabler. Husk at du muligvis også skal køre.

4. Klæd dig efter forholdene

Nogle erhverv har muligvis brug for beskyttelsesbeklædning, såsom elektrikere, bygherrer og dem, der arbejder på havet. Sørg for, at dit tøj har de beskyttende funktioner, du har brug for til at udføre dit job, og overholder alle relevante sikkerhedsstandarder. Hvis du har brug for at bære overlevelsesdragt eller en nedsænkningsdragt, skal du sørge for det.

5. Sørg for det korrekte tilbehør

Glem ikke tilbehøret. Du har muligvis gået efter toppe, arbejdstøjsbukser og jakker, men har du husket handsker og sokker? Disse kan være meget vigtige, især hvis du arbejder i kolde eller våde omgivelser og kan betyde forskellen mellem at være i stand til at udføre dit job sikkert og effektivt og ikke være i stand til at udføre dit job og muligvis at sætte dig selv i fare. Et ekstra par sokker og en hue kan redde din dag.

6. Lad vejret diktere dit tøj

Hvis du arbejder udenfor, har du helt sikkert brug for vejrbestandigt tøj. Måske har du brug for tøj med høj synlighed, så du kan ses, mens du arbejder på at reparere en vej eller som en del af nødtjenesterne. Du vil måske bare være tør, mens du arbejder i byggeriet eller som en chauffør der leverer ud.

7. Sørg for at du let kan have dit værktøj med dig

Du skal muligvis medbringe ekstra værktøj og tilbehør. Sørg for, at du vælger arbejdstøj med lommer nok og de rigtige lommer. Kig også på værktøjsløkker, ID-kortholdere og radioholdere samt lange lommer til blyanter eller linealer.

8. Har du brug for knæpuder eller andet specialbeklædning

Sørg for, at dit arbejdstøj er behageligt. Kan du bruge lommer og lynlåse med kolde våde hænder? Kan du stadig bevæge dine arme, når du har mange lag på? Støtter disse bukser dine knæ, hvis du har brug for at knæle ned, eller ville du være bedre med bukser med knæpuder?

9. Logo eller ej?

Måske vil du gerne have dit firmalogo på dit arbejdstøj som en ekstra form for reklame og at vise et professionelt image. Tænk på alle de mennesker, der ser dit personale, eller som har foruddefinerede ideer din faggruppe. Er det en fordel eller en ulempe med logo på tøjet?

10. Vælg et brand du har tillid til

Vælg et brand, som du kender og stoler på. Du stoler måske på dit arbejdstøj for at holde dig behagelig, varm og tør. Du har muligvis også brug for dit arbejdstøj, såsom en overlevelsesdragt eller nedsænkningsdragt for at redde dit liv. Har du råd til at vælge arbejdstøj udelukkende på pris?

Nu ved du mere om valg af arbejdstøj. Er det ikke tid, at du sørgede for, at du havde det rigtige arbejdstøj?