Hvilket salgs tøj skal en kvinde have på til en jobsamtale?

Som det gamle ordsprog siger, Har du kun en chance for at gøre et godt første indtryk. Dette gælder især, og er væsenligt, når du er så heldig at komme til en jobsamtale.

Dit udseende fortæller din potentielle arbejdsgiver meget om, hvilken slags medarbejder du måtte være, så det er vigtigt at nøje overveje det ‘arbejdstøj’, du vil have på til den første samtale.

Nogle lejligheder kan kræve lidt trendy kvindetøj, mens andre kan kræve mere traditionelt karrieretøj til kvinder.

Den vigtigste ting at huske er, at du skal være overvejende konservativ til de fleste jobs. Få arbejdsgivere vil bebrejde dig for at dukke op i lidt for formelt arbejdstøj. Men hvis du dukker op i trendy dametøj, der er for afslappet, vil det helt sikkert tælle imod dig.

Før du går til din jobsamtale, skal du overveje din potentielle arbejdsplads. Hvis det er på et kontor, se om du kan få nogle oplysninger om det fra nuværende medarbejdere. Formalitetsniveauet i kvinders arbejdstøj varierer efter felt og også efter den stilling, som du ansøger om.

Felter som bank-og juridiske tjenester kræver mere traditionelt karrieretøj til kvinder. Det betyder, at du bør undgå mest trendy eller vilde dametøjs stilarter. Hvis du er til jobsamtale til en ledelsesposition, kan du overveje at bære en traditionel nederdel eller buksedragt.

For andre stillinger kan du vælge lidt mindre formelt tøj. Du skal dog absolut vælge en passende skjorte, og måske en jakke eller en blazer. Hvis du har nederdel på, skal den være mindst i knælængde. Vælg helst lukkede sko og sørg for at vælge passende undertøj, der ikke vil kunne ses gennem dit tøj.

Udenfor et traditionelt kontormiljø, ændres kravene til kvinders arbejdstøj lidt. I et kreativt miljø som et kunstgalleri eller et arkitektkontor kan traditionelt tøj til kvinder endda ses ned på.

Skjorter

I dette tilfælde vil du omhyggeligt vælge nogle tøj med et opdateret snit. Du skal stadig vælge solide, mørke farver og dække dig selv. Du kan dog også inkorporere et eller to stykker trendy tøj eller tilbehør, som et tørklæde eller en pung.

I servicejobs skal du på samme måde undgå de mest formelle former for tøj. På denne slags job kan du blive bedt om at bære trendy dametøj eller endda en uniform. Alligevel skal du være pæn og velklædt. Igen er det bedst at undgå sko med åben ind til tæerne, især til hvis der serveres mad.

Endelig, hvis du søger arbejde i detailhandlen, er det oftest vigtigt at undgå traditionelt tøj. Dette gælder især, hvis du søger job i en butik, der sælger trendy dametøj.

I så fald bør du besøge butikken forud for tid til at se, hvordan medarbejderne er forpligtet til at fortolke begrebet ‘trendy’. I nogle butikker bærer medarbejderne generelt en slags uniform, der ofte minder om det tøj som butikken sælger, mens de hos andre er forpligtet til at fortolke trendy dametøj på en unik måde.

Opsummeret

Læn dig mod den konservative side i din tøjstil, når du skal til en jobsamtale.